Babeczki XXL z bogatym wnętrzem.

20 lutego



 Kawowe babeczki gryczane nadziane kremem orzechowo-pomarańczowym* podane z masłem orzechowym, bananem, pestkami granatu, cukrem pudrem trzcinowym i jogurtem naturalnym

* masło orzechowe + konfitura pomarańczowa + ricotta


***
KAWOWE MUFFINY NADZIANE KREMEM
/przepis autorski/
/1 porcja/

50 g mąki gryczanej
40 g mąki pszennej graham
1/3 łyżeczki sody
łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżki syropu daktylowego
szczypta soli
kopiasta łyżeczka kawy rozpuszczalnej
jajko
ok. 80 ml mleka sojowego

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Odstawić na min. 15 minut.
Po tym czasie przelać połowę ciasta do nagrzanego wypiekacza do babeczek, włożyć po łyżce kremu i przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec ok. 25 minut
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Coffee muffins with creamy filling
/ 1 serving /

Ingredients:

CUPCAKES:

50 g of buckwheat flour
40 g of wheat flour (graham)
1/3 teaspoon of baking soda
1 teaspoon of coconut oil
2 tablespoons of date syrup
pinch of salt
heaped teaspoon of instant coffee
1 egg
approx. 80 ml of soy milk

FILLING:

peanut butter + orange jam + ricotta cheese

Preparation:

Blend all the ingredients until smooth.
Set aside for 15 minutes.
After this time, pour half of the dough into preheated makers to muffins, put a spoonful of cream and cover with the rest of the dough.
Bake approx. 25 minutes
Serve with your favorite toppings.

You Might Also Like

20 komentarze

  1. poprosimy 1, albo najlepiej 2 ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowicie wyglądają te babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak genialnie wyglądają! I jak pysznie są nadziane ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mogę jedną? ;) Wyglądają rewelacyjnie, sama słodycz ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealna konsytencja kremu i to wypłynięcie! o.o

    OdpowiedzUsuń
  6. jak ja uwielbiam babeczki z płynnym wnętrzem....! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. zawsze masz tyle pomysłów, jedne wymyśle , inne całkiem proste i każdy bardzo smaczny i apetycznie wyglądający :) a do tego, mnóstwo przeróżnych dodatków - z przeróżnych firm, nie tylko z Polski. oczywiście, oryginalnie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Na bogato - najlepiej! Przynajmniej się wie, że są naprawdę nadziane, a nie tylko wspomniane, że z nadzieniem :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Genialny przepis na babeczki a do tego jeszcze te nadzienie ;) Bardzo spodobał nam się też twój pomysł na kopyta z bananem i serkiem waniliowym, na pewno wypróbujemy :)
    http://gangetpolska.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To świetnie! Dajcie znać, jakie Wam wyszły :)

      Usuń
  10. To wypływające nadzienie wygląda magicznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniałe, coś niezwykłego! Takich śniadań, to tylko pozazdrościć *.*

    OdpowiedzUsuń
  12. To wnętrze rzeczywiście jest mega bogate! Ślina mi zaraz chyba klawiaturę zaleje :P

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj