Ananas w cieście sezamowym.

09 lutego


 Ananas w sezamowym cieście podany z ekologicznym musem z jabłek i ananasa i cukrem pudrem trzcinowym



ANANAS W CIEŚCIE SEZAMOWYM
/przepis własny/

Składniki:

4 czubate łyżki mąki sezamowej
1 jajko,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
odrobina proszku do pieczenia
plastry świeżego ananasa
2-3 łyżki mleka
szczypta soli
olej sezamowy do smażenia

Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, jajkiem, jogurtem i miksujemy.
 Dodajemy mleko (jeśli masa jest bardzo gęsta trochę więcej niż dwie łyżki).
Następnie maczamy w tak przygotowanym cieście pokrojonego na małe kawałki ananasa. 
Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. 
Podajemy z sosem z owoców leśnych.

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Jak ja dawno nie jadłam ananasa, podziel się ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię te musy, ale chyba jednak nic nie przebije domowych z świeżych owoców :) te kupne są wybawieniem, gdy nie ma sezonu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. tego owocu w cieście jeszcze nie robiłam, prezxentuje sie swietnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czytasz w myślach, ostatnio też chciałam zrobić ananasa w sezamowym cieście, ale zjedli mi ananasa :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Sezamowe ciasto brzmi kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj