Ryżowe gofry.

29 stycznia

 Kakaowe gofry z mąki z brązowego ryżu podane z wegańskim kremem czekoladowym, nerkowcami (Zielonyspichlerz.pl) i bazylią


RYŻOWE GOFRY WEGAŃSKIE
/przepis własny/

70 g mąki z brązowego ryż
10 g naturalnego kakao
około 160 ml naturalnego mleka sojowego
szczypta soli
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. 
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć w dobrze rozgrzanej gofrownicy około 4 minut.
Wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

23 komentarze

  1. Widzę, że nie tylko ja miałam dzisiaj ochotę na gofry :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejku jak one apetycznie wyglądają !

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowite sniadanko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zdrowe

    OdpowiedzUsuń
  4. Sama mieliłaś ryż czy kupiłaś gotową mąkę? :) Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mogę prosić o przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hmm, ryżowych jeszcze nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  7. o i następne gofrry ale ryżowych nie jadłam ;* *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. no nie, kolejna osoba kusi mnie dziś goframi, w weekend robię koniecznie :))

    OdpowiedzUsuń
  9. składnik z jakich zrobiłaś te gofry to coś wspaniałego!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ile dzisiaj tych gofrów, ale się wszystkie zgrałyśmy!:D

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyglądają cudownie !! :) Z brązowego ryżu nigdy gofrów nie robiłam i na pewno spróbuję, a ten krem z nerkowcami musiał być przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  12. wysmienicie wygladaja i juz czuje ich zapach

    OdpowiedzUsuń
  13. Mmm, pychota :) na pewno wypróbuję!

    Zapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  14. można prosić o przepis? ;)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj