Potrójnie bananowe placki

22 stycznia


Dawno ich tutaj nie było, a przecież to jedne z najsmaczniejszych i najdelikatniejszych placuszków :)

Placuszki na bananowym serku homogenizowanym i maśle orzechowym podane z mascarpone, bananem i bananowymi wegańskimi płatkami czekolady 
 Te płatki czekolady są tak intensywnie bananowe, że aż pachniało nimi w całym domu! 
Cudowne :)


POTRÓJNIE BANANOWE PANCAKES
/przepis własny/

Składniki:

200 g serka homogenizowanego bananowego
łyżka masła orzechowego
4 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej
1 małe jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropli aromatu cytrynowego
tłuszcz do smażenia
szczypta soli
szczypta kardamonu

Przygotowanie:

1. Biało ubić na sztywno ze szczyptą soli.
2. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę
3. Białko połączyć z ciastem za pomocą miksera.
4. Na natłuszczonej patelni smażyć na małym ogniu przez około 5 minut z każdej strony.

Smacznego!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. pierwszy raz słyszę o takich płatkach i okropnie żałuję, że nie mam ich u siebie w szafce.. a placuszki pierwsza klasa! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. rozmarzyłam się... a jestem już po śniadaniu! :P

    OdpowiedzUsuń
  3. potrójnie bananowe= potrójnie pyszne ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bananowy song :D te płatki to bym Ci porwała :) jak zawsze u Ciebie - niezawodne puchate placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy takich płatków nie widziałam, muszą smakować magicznie !! A śniadanie wygląda przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, brzmi pysznie! Kocham banany <3

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj