Nerkowcowe serniczki z owocami lata.

08 stycznia



Gdy mam już dość zimy i nerwów związanych ze zbliżającą się sesją egzaminacyjną,
sięgam do zamrażalki po jedne z moich ulubionych owoców lata.

No właśnie - lato... to już niedługo! 
Czas pędzi tak szybko, że zatrzymuje mi się praktycznie tylko na posiłkach, 
z tego względu, że staram się je jeść w spokoju, z rodziną.
 Potem milion spraw do załatwienia... i tak mijają kolejne godziny, dni, tygodnie.
Jest tego jeden plus - zanim się obejrzymy, będzie upragniony czerwiec!

A dziś śniadanie wcześniej niż zwykle, bo spać już się nie chce :)


Nerkowcowe* serniczki śmietankowe podane z borówkami, jagodami i konfiturą morelową z amaretto smażone na oleju rzepakowym (Semco)


* użyłam organicznych orzechów nerkowca (CrazyJack) zmielonych na mąkę

You Might Also Like

9 komentarze

  1. Piękne, aż czuję aromat przez monitor <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dość, że serniczki z moich ukochanych orzechów, to jeszcze tyle jagód! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też się coś męczyłam dzisiaj rano, więc postanowiłam wstać. Tobie to wyszło na dobre, bo przygotowałaś świetne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja na razie czekam na moja ukochaną wiosnę <3

    OdpowiedzUsuń
  5. miałam dziś serniczek ale na serniczki teraz mam ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zatęskniłam za świeźymi borówkami!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj