Mini biszkopty.

26 stycznia



Moc owoców w dzisiejszym śniadaniu :)

Ryżowe biszkoptowe placuszki z suszoną żurawiną (Zielonyspichlerz.pl) podane z borówkami, śliwkami, pestkami granatu i ananasem


PLACKI RYŻOWE A'LA BISZKOPT
/ 1 porcja /

2 jajka
pół szklanki mąki ryżowej
łyżka otrębów żytnich
kilka kropli aromatu rumowego
szczypta soli
łyżeczka miodu
suszona żurawina
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Żółtka wymieszać z mąką, miodem, otrębami, aromatem i proszkiem do pieczenia.
Dodać białka do żółtek i dokładnie zmiksować.
Dodać pokrojoną żurawinę.
Kłaść łyżką na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię.
Smażyć około 2-3 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami.


Smacznego!


You Might Also Like

8 komentarze

  1. Faktycznie te placuszki prezentują się niczym biszkopciki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie dzisiaj, lubię biszkoptowe

    OdpowiedzUsuń
  3. Biszkopty z patelni? Mniam. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ze śliwkami?*.* Nie wiedziałam nawet, że można je mrozić, ale Ci ich zazdroszczę!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj