Kotleciki z ricotty.

10 stycznia

 Kotleciki z ricotty podane z kiwi i ekologicznym crunchy z borówkami  i jabłkiem Verival



KOTLECIKI Z RICOTTY
/przepis autorski/

125 g ricotty
35 g mąki pszennej pełnoziarnistej
15 g mąki kokosowej
łyżeczka ekstraktu waniliowego
łyżeczka syropu klonowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
małe jajko
olej kokosowy do natłuszczenia patelni
kiwi

Ricottę zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać mąki, sól i proszek do pieczenia. 
Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki i lekko spłaszczać.
Kłaść na natłuszczoną patelnię, a na wierzchu układać plasterki kiwi. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony na małym ogniu.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

18 komentarze

  1. Skąd masz takie zagraniczne produkty? Nie mieszkasz w Polsce, czy może można je gdzieś dostać w naszym kraju? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dołączam do pytanie, mnie też to interesuje :) Ktoś ci je przywozi? z jakiego kraju?

      Usuń
    2. Mam rodzinę w Niemczech.

      Kaśka, można je dostać w sklepach internetowych ze zdrową żywnością.

      Usuń
    3. Okej dzięki, poszukam :)

      Usuń
    4. Mam jeszcze pytanie - drogo wychodzi kupowanie przez internet z zagranicy?

      Usuń
    5. Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. To zależy od sklepu no i przede wszystkim kraju, z którego się zamawia.

      Usuń
  2. ale puchate, musiały być niesamowicie delikatne.. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pierwszy raz widzę takie kotlety. Jak dla mnie cudo.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale grube, wygladają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oh tak, też chcę takie kotleciki :D

    OdpowiedzUsuń
  6. co rbisz ze twoje placki są zawsze takie grube? <3

    OdpowiedzUsuń
  7. W przekroju wyglądają po prostu magicznie :) Mi takie jak dotąd nie wyszły, choć z ricotty kilka razy już robiłam :P

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj