Ricottowe chmurki z kasztanami

31 grudnia

 Chmurki z ricotty i malinowej kaszki* z kiwi, kasztanami jadalnymi** i cukrem pudrem trzcinowym
* kaszka bezglutenowa z malinami od Incola
** kasztany jadalne dostaniecie w sklepie Ekolada24.pl


CHMURKI Z RICOTTY
/przepis autorski/

100 g ricotty
30 g mąki pszennej pełnoziarnistej
15 g bezglutenowej kaszki z malinami Incola
łyżeczka ekstraktu waniliowego
łyżeczka syropu klonowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
małe jajko
olej kokosowy do natłuszczenia patelni
kiwi

Ricottę zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać mąkę, kaszkę, sól i proszek do pieczenia. 
Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki i lekko spłaszczać.
Kłaść na natłuszczoną patelnię, a na wierzchu układać plasterki kiwi. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony na małym ogniu.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Wyglądają tak puchato, że aż chce się je zjeść ;) Muszą być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie jak chmurki :) Takie puchate i delikatne!

    OdpowiedzUsuń
  3. wciąż nie spróbowałam tych kasztanów jadalnych... a takie kaszki uwielbiam! świetne chmurki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. prezentują się tak smacznie, że znowu zgłodniałam haha :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ja chmurki to musiały być meega delikatne :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj