Kasztanowe flaugnarde...

08 grudnia


Czekoladowe flaugnarde z mąki kasztanowej nadziane mango podane z Weihnachtsgelee i serkiem waniliowym 


... z kolejną, fantastyczną konfiturą od Grashoff Delikatessen!
Ma ona konsystencję żelową, stąd pewnie też nazwa "Weihnachtsgelee"
To kombinacja czarnej porzeczki, skórki z pomarańczy i świeżo mielonego cynamonu z odrobiną czerwonego wina i rumu. Dla takiego wielbiciela świątecznych smaków jak ja - po prostu ideał!
Dodatek alkoholu nadaje ciekawego, oryginalnego smaku... nie do podrobienia. :)

 Weihnachtsgelee mit Rum, 250g

You Might Also Like

14 komentarze

  1. Wygląda pysznie, nie wiem, dlaczego, ale zawsze najbardziej mnie ciągnie do potraw o takich oryginalnych nazwach:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kasztany i wszystkie wariacje na ich temat. Dzisiejsze śniadanie wygląda cudownie. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kasztanowe flaugnarde pięknie wypieczone --- to musi być smaczne !

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie to wszystko skomponowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm i ten smak mąki kasztanowej! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jaki cudowny wypiek i do tego z nadzieniem mango! istna rozkosz dla podniebienia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wszystkie wypieki nadziane mango :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pięknie to wszystko wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie jadłam nigdy takiego wypieku, ale wygląda fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. nie do końca wiem , jak to się wymówić ale jestem pewna że smakuje świetnie :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam słodkie śniadania :) Wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
  12. Odpowiedzi
    1. O tak, a rum jest naprawdę mocno wyczuwalny :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj