732. Suflet naleśnikowy w wersji ultrazdrowej.

02 grudnia

 Gryczane naleśniki nadziane czekoladowym kremem z awokado i jagodami Goji (Targroch) przykryte sernikową pierzynką* i posypane płatkami migdałów
* słodzoną melasą z buraków cukrowych (Canisius)

SERNIKOWY SUFLET Z NALEŚNIKÓW
[przepis autorski]
/1 porcja/

dwa naleśniki z mąki gryczanej (usmażone wg przepisu podstawowego)
100 g twarogu sernikowego
łyżeczka melasy z buraków cukrowych
1 duże jajko
szczypta soli
łyżeczka mąki kokosowej
czekoladowy krem z awokado do nadziania
(awokado + kakao + syrop z agawy)

Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Twaróg zmiksować z melasą, jajkiem, mąką i solą.
Naleśniki nadziać kremem z awokado, jagodami goji i zwinąć w rulony.
Następnie przekroić na pół i ułożyć w naczyniu. 
Zalać przygotowaną masą sernikową i posypać płatkami migdałów.
Zapiekać okolo 20 minut (u mnie z włączonym trybem "ciasto")
Po tym czasie wyjąć, lekko ostudzić i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Mniam! Muszę taki suflet sobie w końcu zrobić. Ale jak, skoro naleśniki same w sobie takie dobre i zaraz po zdjęciu z patelni są pochłaniane? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. o mamuniu, toż to musiało być pyszne :) jeśli mogłabyś podać przepis to było by super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje ulubione nadzienie naleśnikowe! A do tego wszystko zapiekane, rozgrzewające :) poranek idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. suflet z naleśników? dałabym się za niego teraz pokroić! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O matko, wygląda cudownie! Ja też poproszę o przepis *o*

    OdpowiedzUsuń
  6. ale świetny pomysł z tymi naleśnikami, koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak ultrazdrowy to dołączam się do próśb o przepis :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj