729. Kokosowy puchacz.

29 listopada

Zdecydowanie częściej powinnam smażyć omlety :)

A cudowny, maślany smak ukochanego awokado był dzisiaj wyczuwalny podwójnie!


 Omlet z mąki kokosowej smażony na oleju z awokado podany z kokosowym* kremem z awokado i pomarańczą
 * awokado + wiórki kokosowe + cukier z kwiatu kokosa

 Olej z awokado możecie kupić tutaj:




You Might Also Like

17 komentarze

  1. mmm jak smakowicie wygląda ten krem z awokado!!

    OdpowiedzUsuń
  2. ''Puchacz'', świetnie to brzmi!:D Mnie również urzekł ten awokadowy krem <3

    OdpowiedzUsuń
  3. chyba nigdy nie widziałam takiego grubego omleta :D

    OdpowiedzUsuń
  4. To ma być omlet? Rewelacyjnie gruby wyszedł! Wow, wow, wow! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie wiem na jakiej patelni i jak ty te omlety robisz, ale zdecydowanie jesteś mistrzynią omletowej grubości i puszystości :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz na nowej, ceramicznej 24 cm.

      Usuń
  6. Popieram pomysł! :D Ja mogę takie omlety oglądać codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mistrzyni omletów! Jestem ciekawa jak Ty je obracasz :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba normalnie, podnoszę na łopatce :)

      Usuń
  8. no nie mogę sie napatrzeć na ten omlecik! IDEAŁ :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Extra wyszedł.I pięknie się komponuje na talerzu.Pozdrawiam i zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  10. Czy mogłabym Cię prosić o przepis na ten omlet? Wygląda obłędnie ! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, proszę:

      KOKOSOWY OMLET BISZKOPTOWY


      Składniki:

      2 jajka
      łyżeczka stopionego masła
      30 g mąki kokosowej
      10 g mąki pszennej (u mnie semolina)
      kilka kropel aromatu waniliowego
      szczypta sody
      sól
      1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
      olej do smażenia

      Przygotowanie:

      1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą sody i soli.
      2. Żółtka zmiksować z mąką, aromatem, masłem, proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
      3. Patelnię dokładnie natłuścić olejem.
      4. Połączyć białko z ciastem.
      5. Smażyć na bardzo małym ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.
      6. Udekorować i jeść póki ciepły.


      Smacznego!

      Usuń
  11. Przepraszam, ale gdzie znajdę przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już jest w komentarzu powyżej :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj