722. Czekoladowe z soczewicą.

22 listopada

Czekoladowe placuszki z soczewicy na ekologicznym soku z żurawiny Symbio podane z ekologicznym dżemem z granatów, jogurtem naturalnym i pestkami granatu



 Dżem możecie kupić tutaj:

Luxe BC - Luxury Beauty Company




CZEKOLADOWE PLACUSZKI Z SOCZEWICY
/przepis własny/

120 g ugotowanej soczewicy
jajko
2 płaskie łyżki dowolnej mąki
płaska łyżka gorzkiego kakao
łyżka syropu z kwiatu kokosa
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczny sok z żurawiny (około 100 ml)
(można użyć dowolnego soku lub mleka)
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do smażenia

Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Smażyć na natłuszczonej, dobrze rozgrzanej patelni około 3 minut z każdej strony na małym ogniu.
Podawać póki gorące.

Smacznego!


***
A rok temu...



You Might Also Like

14 komentarze

  1. Placki z soczewicy na słodko? Chyba pierwszy raz widzę! Można prosić o przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie grubaski, jak zawsze u Ciebie! poza tym ciekawi mnie smak tego dżemu, takiego jeszcze nie miałam okazji próbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda rewelacyjnie i ciekawy pomysł na soczewicę w słodkim wydaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. kiedyś z soczewicy robiłam muffinki, ale placuszków nigdy... te Twoje wyglądają super!

    OdpowiedzUsuń
  5. widzę dzisiaj mega granatowo :D a ten dżem mnie naprawdę zaciekawił, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zaciekawiłaś mnie tym dżemem! Brzmi smacznie, chętnie bym go spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Soczewica w takim wydaniu na słodko musi powalać na kolana.
    Wygląda magicznie uwielbiam twoje placuszki i omlety są taaaakie grubaśne ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie grubaski! Mi nigdy takie nie wychodzą :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mistrzyni grubych placków :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jakie pulchniutkie! *-* pychotka :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj