712. Awokado wraca do łask.

11 listopada

 Gofry z kaszy jęczmiennej podane z klonowym kremem z awokado, mandarynką i organicznymi płatkami migdałów


Gofry z kaszą jęczmiennej
/przepis własny/


Składniki:

pół woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej
szczypta soli
20 g erytrolu (do kupienia w Zielonym Spichlerzu)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki teff (może być inna)
jajko
łyżeczka lnu mielonego
2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Kaszę wymieszać z solą, syropem, jajkiem i jogurtem naturalnym. 
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i len mielony. 
Gofrownicę rozgrzać i natłuścić, przelać masę i piec około 5 minut.
Podawać póki gorące.

Smacznego!




A rok temu...

You Might Also Like

10 komentarze

  1. Myślę, że ten przepis to pobicie najśmielszych granic zdrowego jedzenia! :) takie lubię najbardziej, gratuluję!

    OdpowiedzUsuń
  2. awokado na gofrach? o tym bym nie pomyślała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie próbowałam awokado na gofrach, ciekawa propozycja ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeju, genialnie wyglądają z tym kremem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Akurat dziś miałam robić krem z awokado, ale okazało się, że ktoś był rano szybszy i awokado już nie zastałam :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Awokado uwielbiam! Ale na gofrach widzę je po raz pierwszy chyba :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj