708. Rafaello w płynie.

07 listopada

 Tapioka na mleczku kokosowym i migdałowym podana z pestkami granatu, Crema di Limone i nerkowcami bio




TAPIOKA NA MLECZKU KOKOSOWYM I MIGDAŁOWYM
[1 porcja]

250 ml napoju migdałowego
100 ml mleczka kokosowego
50 g tapioki
szczypta soli
kopiasta łyżeczka cukru z kwiatu kokosa

1. Wieczorem zalać tapiokę gorącym napojem migdałowym i przykryć talerzykiem.
2. Po ostudzeniu włożyć na całą noc do lodówki.
3. Rano dodać mleczko kokosowe, sól i cukier z kwiatu kokosa
4. Gotować przez około 3 minuty, a następnie zdjąć z gazu i przykryć pokrywką.
5. Po około 20-25 minutach ponownie zagotować, jeśli będzie bardzo gęsta, dodać jeszcze trochę napoju migdałowego.
6. Gotować aż kuleczki będą duże i przezroczyste.
7. Przelać do pucharka, udekorować i zajadać. :)

Smacznego!


***
A rok temu...


You Might Also Like

10 komentarze

  1. Twoja ulubiona ricotta to IGOR z Kauflandu? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale wcześniej to ta IGOR? :) I jaka to ricotta Les Croises ? :)

      Usuń
  2. Wooooow wygląda jak jakiś tropikalny deser :D

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też dzisiaj kokosowo! :) Twoje śniadanie prezentuje się fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie wczoraj była tapioka :)
    Muszę w końcu spróbować wersji kokosowej!

    OdpowiedzUsuń
  5. pudding z tapioki to coś na co czaję się od dawna :D muszę wreszcie spróbować!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj