699. Wegańskie placuszki z płatków kamutu!

29 października



Dziś "na wegańsko", a w dodatku z ulubionymi płatkami - z kamutu. Już kiedyś miałam okazję próbować zarówno płatków jak i całych ziaren, jednak akurat płatki amerykańskiej firmy Eden Foods posmakowały mi najbardziej. Wyjątkowo dużego formatu, chrupiące, złociste, z lekko orzechowym posmakiem. Do tego w 100% z pełnego ziarna. Brzmi pysznie, prawda? Co ważne, idealnie nadają się dla osób uczulonych na "współczesną", modyfikowaną genetycznie pszenicę. Kamut jest  bardzo starą (uprawianą już w starożytności!) odmianą pszenicy, a zarazem świetnym źródłem manganu, błonnika, białka, żelaza, magnezu i witamin. Spróbujcie, a zamiast tradycyjnej owsianki, będziecie mieli ochotę jeść tylko tę z płatków kamutu! Te akurat zamówiłam w brytyjskim sklepie LuxeBc, o którym pisałam TUTAJ. Świetnie smakowały w wegańskich placuszkach bananowych na musie z papai. Naturalnie słodkie, zdrowe i pyszne. Czego chcieć więcej? 



Wegańskie placuszki bananowe z płatków kamutu na musie z papai podane z papają, Crema di Limone, żurawiną słodzoną cukrem trzcinowym bio oraz jogurtem sojowym





A rok temu...

You Might Also Like

10 komentarze

  1. jeju jakie cudownie pulchniutkie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale musiał być pyszne :)
    Papaja jest świetna!

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj brzmi przepysznie :) chętnie się skusimy na takie placuszki, zwłaszcza że nie znamy takich płatków.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz widzę coś takiego jak płatki kamutu. Muszę przyznać, że nieźle mnie dzisiaj zaskoczyłaś.

    Nowy adres bloga: przepissnaszczescie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Tymi plackami powaliłaś na kolana! Idealnie puszyste i idealnie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  6. cóż to za nowości! wygląda niezmiernie apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. lubię żurawinę tej firmy, pyszna jest.

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj