689. Donuty z kaszy jęczmiennej!

18 października

Jęczmienne donuty z mąki teff słodzone stewią w kryształkach podane z czekoladowym deserem sojowym Alpro, mango, cukrem pudrem trzcinowym oraz organiczną zieloną herbatą Higher Living




Uwielbiam kaszę jęczmienną w każdej postaci, chyba nawet bardziej niż jaglaną. Dziś podałam ją w formie cynamonowych donutów, które piękny, ciemny kolor zawdzięczają wyjątkowo wartościowej mące z miłki abisyńskiej (firmy Incola), a słodycz stewii w kryształkach. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji próbować stewii, to gorąco zachęcam. Wygląda jak cukier i stosuje się ją dokładnie tak samo jak cukier. Jeżeli zje się ją bezpośrednio z łyżeczki, to można wyczuć lekki chłód na języku. I to jest praktycznie jedyna różnica w smaku w porównaniu do cukru. W napojach, ciastach i innych potrawach zupełnie niewyczuwalna. Można nią słodzić kawę, herbatę, posypywać placki i inne produkty. Rewelacyjna do pieczenia ciast. Możecie kupić ją TUTAJ.

Stewię Natusweet w kryształkach 1:1 stosuje się w takich samych proporcjach jak cukier. 1 łyżeczka odpowiada 1 łyżeczce cukru.

Jakie są zalety stewii w kryształkach?

    Stewia w kryształkach 1:1, 200g
  • ma idealny smak, różnica pomiędzy nią a cukrem jest wręcz znikoma, nie zostawia gorzkawego posmaku charakterystycznego dla stewii
  • najlepsza do słodzenia, gotowania i pieczenia
  • zero kalorii
  • najprostsza w dozowaniu: 1 łyżeczka odpowiada 1 łyżeczce cukru 
  • zawiera najwyższej jakości glikozydy stewiolowe
  • wolna od GMO
  • zawiera naturalne składniki: erytrytol (naturalny ekstrakt pozyskiwany z winogron i gruszek), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (naturalny ekstrakt ze stewii)

Jakie są jej wady? Takowe nie istnieją. :)

Co z pozostałymi dodatkami do dzisiejszego śniadania? Soczyste mango świetnie zgrało się mlecznym, aksamitnym deserem sojowym Alpro, a aromat ulubionej zielonej herbaty wprowadził mnie w dobry nastrój. Ogólnie wszystkie egzotyczne owoce świetnie komponują się z czekoladą, a najlepszym przykładem jest połączenie pomarańczy & gorzkiej czekolady!

You Might Also Like

4 komentarze

  1. tworzysz naprawdę cuda ! a tej mąki jeszcze nie próbowałam i jak tylko ją spotkam to na pewno kupię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio widziałam tą mąkę i zastanawiałam się nad nią. Warto? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe! jak Ty to wszystko robisz?

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj