687. Paczuszki z ciasta filo!

16 października




 Paczuszki z ciasta filo nadziane kokosową ricottą* i śliwką / prażonym masłem migdałowym i gruszką oraz żurawiną całoowocową podane z kokosowym musem, śliwką i pestkami granatu
 * ricotta + cukier z kwiatu kokosa + mus kokosowy



PACZUSZKI Z CIASTA FILO
Składniki (na 4 sztuki)

8 płatów ciasta filo
rozpuszczone masło ghee
dowolne dodatki (u mnie jak w opisie)

Przygotowanie:

1. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
2. Płat posmarować masłem i nałożyć na niego następny płat również natłuszczony. (Wystarczą dwa płaty na jedno ciastko)
2. Na każdy tak przygotowany płat nakładać ulubione dodatki. (U mnie jak w opisie)
3. Piec około 13 minut.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

6 komentarze

  1. to masło migdałowe w tle kusi... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jedyne co przychodzi mi na myśli to: G-E-N-I-A-L-N-E :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie
    przyprawzyciekolorami.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. W takim razie czekam na przepis! :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj