681. Babeczki z serka wiejskiego!

10 października



To były najlepsze serniczki, jakie zrobiłam do tej pory. A gruszka prosto z działki :)
Dzisiaj biegnę jeszcze do sklepu po kolejne foremki do babeczek - te jak widać, sprawdzają się znakomicie!

 Migdałowe* babeczki z serka wiejskiego z miodem wielokwiatowym z polskich pasiek podane z winogronami, pieczoną gruszką chińską i cukrowymi kwiatkami
* ze zmielonymi migdałami (do kupienia TUTAJ)


BABECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO
/przepis własny/

200 g serka wiejskiego
20 g miodu wielokwiatowego z polskich pasiek
szczypta soli
30 g zmielonych blanszowanych migdałów
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

12 komentarze

  1. No to tak: zazdroszczę serniczków, zazdroszczę cukrowych kwiatków, ale przede wszystkim ogromnie zazdroszczę gruszki z działki! Absolutnie cudowne danie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają rewelacyjnie! świetne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. mam identyczne foremki ! świetnie się sprawdziły do wielkanocnych mini babeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. czemu nigdy nie dodajesz przepisów? z chęcią sprobowalabym tychw szystkich potraw

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nigdy? To akurat nie jest zgodne z prawdą :)

      Usuń
  5. Oh! Wyglądają niebiańsko!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Takich babeczek jeszcze nie widziałam, strzał w 10! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o jacie, muszę dorwac te foremki i też takie serniczki zrobić ! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. muszę wypróbować koniecznie! :D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj