680. Wegańskie racuszki drożdżowe!

09 października



Racuszki to... czy może bułeczki? Z wyglądu te pierwsze, w smaku zaś - jak te drugie. 
Chrupiące dzięki mące z pszenicy durum, bez użycia jajek czy mleka, 
Do tego soczyste, supersłodkie mango i odrobinę mniej słodka figa, a także mus z malin i jabłek z dodatkiem oleju z pestek dyni, dzięki któremu śniadanie nie było zbyt słodkie. 
Całość zwieńczona chrupiącym musli bezglutenowym. Pycha!

 Wegańskie waniliowe racuszki drożdżowe smażone na maśle ghee podane z mango, figą, dyniowym musem z malin i jabłek oraz bezglutenowym musli owocowym



Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem. 
Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowanych na zimno. 
Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów. 
Ja używam go jako polewy do lodów i sałatek. Zdecydowanie mój faworyt!


You Might Also Like

6 komentarze

  1. Można się kiedyś wprosić do Ciebie na śniadanie? <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem bardzo ciekawa przepisu :) Sniadanie - pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  3. u Ciebie jak zwykle tak pysznie... !

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam Twoje śniadania - skąd Ty bierzesz na to wszystko pomysły? :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj