Fasolowe brownie z patelni!

05 października


 Placuszki a'la fasolowe brownie z ekologicznym kakao, śliwkami podane z sosem kokosowo-sernikowym, śliwką, ciemną czekoladą z nadzieniem kawowym i cukrem pudrem trzcinowym



Ostatnio mam ochotę na śniadania z dodatkiem czekolady. Dzisiaj więc mocno kakaowe, fasolowe placuszki z soczystymi śliwkami, domowym sosem sernikowo-kokosowym i pyszną, belgijską czekoladą z kawowym nadzieniem. Czy to nie brzmi cudownie? Sos przygotowuje się bardzo szybko: mieszając mąkę kokosową z mlekiem, a następnie twarogiem sernikowym i syropem klonowym. Świetnie komponował się z pulchnymi, wilgotnymi w środku placuszkami smażonymi na oleju kokosowym. Po raz kolejny wakacyjno-zimowe smaki! Lubię takie połączenia. Co do czekolady - po raz kolejny stwierdzam, że czekolada belgijska jest najlepsza! Nadzienie kawowe świetnie wpasowało się w kokosowo-śliwkowe klimaty :) Możecie kupić ją TUTAJ

You Might Also Like

8 komentarze

  1. Co jak co ale Ty jesteś mistrzynią wypieków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czekoladowe śniadania - jestem na TAK! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale świetnie wyglada:D

    http://anieszkaw.blogspot.com/2014/09/sheinside.html pomozesz?:)

    OdpowiedzUsuń
  4. a jak zrobić takie pyszne placuszki? ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie brzmi i świetnie wygląda <3

    OdpowiedzUsuń
  6. jejku! ale zjadłabym te Twoje brownie!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj