666. Bezglutenowa tortilla z domową jabłkową marmoladą!

25 września

Jakie to było pyszne! Jabłuszko z własnej działki - wyjątkowo soczyste i słodkie, podduszone z cynamonem, goździkami i przyprawą korzenną. Nie trzeba było nawet dosładzać, a było tak słodkie, jakby co najmniej dwie łyżki cukru były dodane. Dzięki nim śniadanie pozostało gorące. Bezglutenowy placek tortilla nadziałam śmietankowym serkiem i dojrzałą aronią, a także... podsmażonymi z cukrem kasztanami wodnymi! Tak, dobrze czytacie - z kasztanami wodnymi! Przyznam, że ich smak w wersji solo rozczarowuje. Są bardzo chrupkie, jednak ich smak jest... po prostu wodny. Są bezsmakowe. Jednak po podsmażeniu z odpowiednimi przyprawami i cukrem (koniecznie!), zyskują zupełnie nowy aromat i smak. Co zaś do tortilli - po raz kolejny jestem zachwycona bezglutenowym produktem! Oczywiście nie ma to jak domowe, jednak w porównaniu do tych zwykłych, pszennych tortilli ze sklepu - na prawdę są świetne. Mięciutkie, nie rozrywają się, a po podgrzaniu nie stają się twarde jak kamień. Polecam! Do kupienia w Rossmanie.




 Bezglutenowy placek tortilla z serkiem śmietankowym, aronią i podsmażonymi kasztanami wodnymi podany z domową marmoladą z jabłek i kandyzowanym pomelo


You Might Also Like

5 komentarze

  1. Zazdroszczę domowej konfitury! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale połączenie smaków! Musiał być pyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie widziałam tych tortilli w rossmannie. Od dawna je można dostać?

    OdpowiedzUsuń
  4. czy tylko ja zauważyłam numerek dzisiejszego postu? hahaha :D
    a bezglutenowe tortille dla mnie idealne *.*

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj