655. Pancakes z płatków teffu!

13 września

Dzisiejszym śniadaniem rozpoczynam eksperymentowanie z płatkami teffu. Placuszki wyszły wyjątkowo puszyste, o orzechowym smaku i ciemnym kolorze, który zawdzięczają właśnie tym płatkom. Do środka dodałam kilka śliwek i muszę przyznać, że obok placków z jabłkami, te ze śliwkami są najlepsze! :) A usmażone na masełku ghee dodatkowo zyskują maślany smak i aromat. Pyszne! W sam raz na tak jesienną, pochmurną pogodę jak dziś. 


Goździkowe pancakes z płatków teffu nadziane śliwkami podane z pestkami dyni i serkiem waniliowym smażone na maśle ghee









You Might Also Like

10 komentarze

  1. Płatki teffu? Myślałam, że moje dzisiejsze - kasztanowe - są oryginalne, a tu taka nowość. Lecę sprawdzić w sieci. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiem nawet co to jest :D Ale placki wyglądają bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. z czego wytwarzane są płatki teffu i jak smakują? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z miłki abisyńskiej. Mają lekko orzechowy smak.

      Usuń
  4. świetny post :)

    pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. nie słyszałam jeszcze o tych płatkach ale wyglądają kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Te placuszki prezentują się fantastycznie *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. ale idealne, nigdy nie próbowałam tych płatków ale skoro z nich wychodzą takie placki :D

    OdpowiedzUsuń
  8. kompletnie zapomniałam o istnieniu pancakes..

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj