654. Kokosowe naleśniki!

12 września

Naleśniki z ekologicznej mąki kokosowej Symbio i mąki pszennej nadziane daktylowym* twarożkiem podane z figą, bazylią i sosem kokosowym**
* twaróg + jogurt + syrop daktylowy
 ** mleko + mąka kokosowa + cukier puder trzcinowy


NALEŚNIKI PSZENNO-KOKOSOWE
/przepis własny/

50 g mąki pszennej tortowej
20 g mąki kokosowej
jajko
szczypta soli
łyżeczka oleju kokosowego
mleko do konsystencji (około 200 ml, później jeszcze dolewałam)

Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. 
Po tym czasie stopniowo dodawać mleko, aż do uzyskania lejącej się konsystencji ciasta.
Smażyć na natłuszczonej patelni na średnim ogniu.

Smacznego!

You Might Also Like

20 komentarze

  1. Ale apetyczne *.* Idealne naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z daktylowym nadzieniem? Matko, podziel się! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś naleśniki z mąki kokosowej ale chętnie poznałabym Twój przepis :) Podasz?

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł na ten daktylowy twarożek! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ahhh, same pyszności! jak widzę naleśniki to się uśmiecham, bo wiem, że jutro naleśnikowa sobota :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mąka kokosowa jest chyba nr 1 na liście do wypróbowania, ale przez wakacje czasu nie było. Pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ależ pieknie wyglądają:) uwielbiam wszystko, co kokosowe:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pięknie wygląda to na talerzu-przyciąga wzrok! Świetna propozycja.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. musze dorwać gdzieś tą mąkę!
    genialne naleśniczki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Zdobyłaś mnie tymi naleśnikami!

    OdpowiedzUsuń
  11. Naleśniki na medal, wyglądają i prezentują się prześwietnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Naleśniki na medal, wyglądają i prezentują się prześwietnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. jeszcze takich nie jadłam , pysznie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają bajecznie, takie mogłabym jeść na śniadanie siedem dni w tygodniu :)

    OdpowiedzUsuń
  15. omg najpiękniejsze naleśniki jakie w życiu widziałam!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj