650. Gofry z pęczakiem i lnem!

08 września


Gofry z pęczakiem i lnem mielonym bio podane z goździkowym jogurtem i figą




Gofry z kaszą pęczak i lnem mielonym
/przepis własny/

Składniki:

pół woreczka ugotowanej kaszy pęczak
szczypta soli
łyżeczka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki semoliny (może być inna)
jajko
łyżeczka lnu mielonego
2 łyżki jogurtu naturalnego

Pęczak wymieszać z solą, syropem, jajkiem i jogurtem naturalnym. 
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i len mielony. 
Gofrownicę rozgrzać i natłuścić, przelać masę i piec około 5 minut.
Podawać póki gorące.

Smacznego!

Ten przepis bierze udział w urodzinowym konkursie u Veggie :)

You Might Also Like

20 komentarze

  1. Z takimi goframi się jeszcze nie spotkałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gofry innowacyjne :)
    a figi są przepyyyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. czemu nie ma przepisu

    OdpowiedzUsuń
  4. jogurt goździkowy sama robisz? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pysznie wyglądają!
    A jogurtem jestem zachwycona! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. goździki i figi to już cudo! a co dopiero na gofrach :3

    OdpowiedzUsuń
  7. Figa + goździki...czuć jesień ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. o jacie, pewnie było przepysznie ;3

    OdpowiedzUsuń
  9. To ja się zgłaszam po przepis! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. pyszności:) takich jeszcze nie jadłam gofrów:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Amazing! This blog looks just like my old one! It's on a entirely different topic
    but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!


    Also visit my website ... the best private jets in the world

    OdpowiedzUsuń
  12. Zacząć dzień od gofrów. :3 pozazdrościć!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ale fantastyczne rzeczy wymyślasz :)

    OdpowiedzUsuń
  14. mogłabym codziennie do Ciebie wpadać na śniadania! boskieee! ;)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj