649. Knedelki ziemniaczane na mleku!

07 września

Knedle kasztanowo-bananowo-ziemniaczane na napoju z orzechów laskowych podane z jeżynami i malinami


ZIEMNIACZANE KNEDELKI NA MLEKU
/przepis autorski/
/1 porcja = 12 sztuk/

100 g puree z ziemniaków
50 g bardzo dojrzałego banana (pół małego)
szczypta soli
łyżeczka cukru pudru trzcinowego
jajko
40 g budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
400 ml napoju z orzechów laskowych

Banana rozgnieść widelcem, połączyć z puree, solą, cukrem pudrem i jajkiem. 
Do masy dodać budyń i dokładnie wymieszać.
W rondelku zagotować napój z orzechów laskowych. 
Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki i wrzucać je do gotującego się napoju.
Gotować około 5 minut. Po tym czasie przełożyć do miseczki.
Udekorować i podawać póki gorące.

Smacznego!

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

You Might Also Like

12 komentarze

  1. u mnie też dziś knedle ale w całkiem innej wersji niż Twoje :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie knedle na słodko, mistrzostwo!

    OdpowiedzUsuń
  3. Z ziemniakami jeszcze nie próbowałam, fantastyczna opcja! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zachęcająco wyglądają :) !

    OdpowiedzUsuń
  5. Ojej, takiej wersji knedli jeszcze nie widziałam. Mega uroczo to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo odważnie. Super pomysł (nigdy nie wpadłabym na podanie knedli jak ''zupki mlecznej'') :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie wyglądają.
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/


    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj