636. Ziemniaczane knedle z patelni!

25 sierpnia

Mocno kokosowe, z wierzchu chrupiące, w środku zaś mięciutkie. Maślanej nuty dodaje im masło ghee, a wnętrze skrywa słodkie mango. Do tego namoczone w rumie figi, które tworzą świetny duet z ulubionym mascarpone. Brzmi świetnie? Smakuje jeszcze lepiej! Jedno z najbardziej udanych śniadań w ostatnim czasie. :)


 Knedle ziemniaczane z mąki kokosowej smażone na maśle ghee nadziane mango podane z mascarpone, namoczonymi w rumie figami, bazylią i mango





KOKOSOWE KNEDLE ZIEMNIACZANE Z PATELNI
/1 porcja/

200 g ziemniaczanego puree
20 g mąki kokosowej
30 g budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
jajko
kawałek mango
szczypta soli
łyżka syropu klonowego
masło ghee do smażenia (może być zwykłe masło klarowane)

Za pomocą widelca połączyć puree z jajkiem, budyniem i mąką kokosową.
Następnie dodać sól i syrop klonowy.
Z ciasta formować placuszki, do środka wkładać po kawałku mango i formować kuleczki.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i kłaść knedle lekko je spłaszczając.
Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Warto dosmażyć je również po bokach, aby nie były surowe w środku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

You Might Also Like

14 komentarze

  1. Ojeju, znowu warzywnie u Ciebie :) I bardzo egzotycznie. I baardzo smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. aż nie wiem co powiedziec! Ty to masz genialne pomysły!

    OdpowiedzUsuń
  3. Z patelni? Ciekawie! Jak je zrobiłaś? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie knedelki z figami po prosze <3 !

    OdpowiedzUsuń
  5. Tym śniadaniem przekonałabym si do knedli. Wszystko wspaniałe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Powaliłaś mnie na kolana tym śniadaniem! I te dodatki <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne są! Dzięęękuję za przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ziemniaki zamieniasz w coś przepysznego! i jak tu się nie zachwycać takim śniadaniem?! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. fajna szata graficzna lepiej sie czyta i szuka :) progres

    OdpowiedzUsuń
  10. O mniam, wyglądają tak apetycznie, że chyba biorę się za robienie ich bo knedli fanką jestem ogromną :D

    OdpowiedzUsuń
  11. mmm wyglądają bosko widzę że chyba podkradnę kolejny przepis od mojgo kuchennego segregatora.:)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj