630. Śnieżki z ricotty!

19 sierpnia

 Śnieżki z ricotty i mąki kokosowej na mleku kokosowo-ryżowym podane z borówkami, suszonymi morelami i tartaletką malinową Bonne Maman



Malinowe ciasteczka Bonne Maman

Ciastka malinowe tarteletki

Moja opinia:

Te tartaletki to bez wątpienia najpyszniejsze kruche ciasteczka, jakie miałam okazję do tej pory kosztować :) Mocno maślana tartaletka + lekko kwaskowate, ale słodkie malinowe nadzienie. Dzięki temu, że każde ciastko jest pakowane pojedynczo, długo zachowuje smak i świeżość. Po rozpieczętowaniu folijki czuć fantastyczny aromat ,jak gdyby dopiero co upieczonego kruchego ciasta. Jedyną wadą jest to... że szybko znikają z opakowania! Mogłoby ich być trochę więcej :) Jeśli nie macie czasu na pieczenie własnych ciasteczek, to szczerze mogę je Wam polecić. Smakują jak domowe! 

You Might Also Like

14 komentarze

  1. O, nieźle wymyślone :) Bardzo lubię mleko ryżowe, coś mi się wydaje, że połączenie go z kokosową nutą też przypadłoby mi do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądaja bajecznie :) musiały być bardzo delikatne i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. rzeczywiście wyglądają lekko jak piórko, tak niebiańsko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam kiedys kluseczki z ricotty, są niezwykle delikatne!:) Twoje wyglądają jak obłoczki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki letni, a nazwa przywołuję zimę brr, ale wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł! :)
    Muszę coś podobnego wyczarować z ricotty :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzi delikatnie tak mi sie podoba <3 1

    OdpowiedzUsuń
  8. to naprawdę wygląda jak taka duża śnieżka! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miały być kładzione, ale tak pięknie się formowały w kuleczki, że nie sposób było ich nie zrobić :)

      Usuń
  9. Ale delikatnie wyglądają! Jestem pewna, że rozpływały się w ustach! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. ale je świetnie nazwałaś! :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj