623. Pistacjowy suflet z serka wiejskiego!

12 sierpnia

Dawno już go nie robiłam i zupełnie zapomniałam jaki jest pyszny!

PS. A od dodawania bazylii i mąki kokosowej do wszystkich słodkich dań chyba się uzależniłam :) *-*



Suflet z serka wiejskiego z mąką kokosową i pokruszonymi pistacjami podany z Fruttissimą, malinami, cząstkami kokosa i bazylią




KOKOSOWY SUFLET Z SERKA WIEJSKIEGO
/przepis własny/

200 g gęstego serka wiejskiego
50 g twarogu mielonego
kilka kropli dowolnego aromatu (u mnie migdałowy)
szczypta soli
2 łyżki mąki kokosowej
łyzka budyniu migdałowego
jajko
garstka pokruszonych pistacji 

Serek zmiksować z twarogiem na gładką masę. Dodać aromat, sól i jajko. Następnie wymieszać z mąką kokosową i proszkiem budyniowym. Na koniec wsypać pokruszone pistacje i ponownie wymieszać.
Przelać do natłuszczonego naczynia i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Suflet najpierw urośnie, a potem trochę opadnie :)

Smacznego!

You Might Also Like

16 komentarze

  1. intryguje mnie ta bazylia na słodko... ale za to suflet uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. suflet z wiejskiego?
    rany, musiał być obłędny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. gdzie i po ile kupujesz frutisimme ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W Berlinie, nie wiem jaka cena, nie spojrzałam :(

      Usuń
  4. oj tam, takie uzależnienia to można mieć ;)
    ile można wyczarować z tego wiejskiego!

    OdpowiedzUsuń
  5. magicznie wygląda :)



    Pozdrawiam

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądem zachwyca <3 Niebo w gębie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda cudnie i dodatek malin....cudo!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pomysłowe:) Czy jest tu gdzieś przepis? Nie mogę nigdzie znaleźć!

    OdpowiedzUsuń
  9. Dawno już sufletu nie robiłam... Pistacjowy musiał smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj