614. Lody, lody, dla ochłody :) Sernikowe!

03 sierpnia



Lody sernikowe z bananem, białą porzeczką, syropem z agawy i kaszą gryczaną* podane z nektarynką i borówkami


SERNIKOWE LODY Z KASZĄ GRYCZANĄ
/przepis własny/

Składniki:

1 zamrożony średni banan (ok. 150 g)
100 g mrożonej białej porzeczki
4 kostki lodu
2 łyżki syropu z agawy
150 g maślanki
100 g twarogu sernikowego
4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
ekstrakt waniliowy

Przygotowanie:


Banana, porzeczki i maślankę zmiksować w blenderze. Następnie dodać twaróg, syrop, kaszę gryczaną, ekstrakt i lód. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec przelać do szklanki i umieścić na minimum pół godziny w zamrażarce. Po tym czasie wyjąć, udekorować owocami, bazylią i podawać. 

Smacznego!


Cheesecake ice cream with buckwheat 
/ own recipe / 

Ingredients:

1 medium frozen banana (approx. 150 g)
100 g frozen white currants
4 ice cubes
2 tablespoons of agave syrup
150 g of buttermilk
100 g cheesecake quark
4 tablespoons of cooked buckwheat
vanilla extract

Preparation:

Banana, currants and buttermilk mix in a blender. Add the cheesecake quark, syrup, buckwheat, extract and ice. Mix again. At the end pour into a glass and place for a minimum half an hour in the freezer. After this time, remove, decorate with fruit, basil and serve.


Enjoy your meal!

You Might Also Like

13 komentarze

  1. Skąd Ty bierzesz te wszystkie cudowne łyżeczki? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak pięknie, kolorowo! lody sernikowe brzmią pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. sernikowee?
    to coś dla sernikożercy czyli mnie :))

    OdpowiedzUsuń
  4. mniammm, aż chce się sięgnąć po coś słodkiego

    OdpowiedzUsuń
  5. Lody w każdej wersji są dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lody na śniadanie? Jestem na tak! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. jak słyszę lody sernikowe, to przypomina mi się budka z lodami gałkowymi Carte D'or w Krakowie gdzieś na rynku, gdzie jadłam właśnie sernikowe i cynamonowe jeszcze - najlepsze lody gałkowe jakich kiedykolwiek próbowałam! :)
    I te Twoje też takie apetyczne!

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak zwykle BOSKI pomysł

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj