613. Donuty z kaszy jaglanej!

02 sierpnia

Zdrowe, sycące, o zwartej strukturze pączuszki. W towarzystwie kolorowych owoców, mascarpone i orzechów. Takie śniadaniowe zestawienia lubię najbardziej! :)


Donuty z kaszy i mąki jaglanej podane z malinami, orzechami kemiri, śliwkami, mascarpone i listkami bazyli




DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
/przepis własny/
/1 porcja/

ok. 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
kopiasta łyżka mąki jaglanej
jajko
odrobina mleka do rozrzedzenia ciasta
dowolny aromat do ciasta
szczypta soli
łyżeczka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Kaszę zmiksować z pozostałymi składnikami.
Piec w natłuszczonym i dobrze rozgrzanym opiekaczu około 5 minut.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

18 komentarze

  1. Oddaj mi je i to natychmiast! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Można prosić o przepis :) ? Wyglądają pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ślicznie wyglądają ;) takie zgrabne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Zaciekawiłaś mnie tymi orzechami, nigdy o nich nie słyszałam! :)
    Jakbym miała w posiadaniu taki opiekacz to na pewno wypróbowałabym Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można też zrobić z tego ciasta placuszki lub gofry :)

      Usuń
  5. Bardzo ciekawy pomysł:)
    Zapraszam do mnie http://naturalnemetody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo pomysłowe! nie mogły nie smakować, w końcu są z jaglanej :) i to kremowe mascarpone - idealnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniały pomysł, ja bym na niego nie wpadła! :P

    OdpowiedzUsuń
  8. ile bym dała za takie dounty na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. nigdy nie jadłam danutów, smacznie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  10. pomysłowe :) zdrowsza, jaglana wersja :)

    OdpowiedzUsuń
  11. szkoda ,że nie posiadam takiego opiekacza, uczta była by pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Zazdroszczę tego cudownego opiekacza, co pomaga Ci tworzyć te małe cudeńka :) Tyle kombinacji, muszą być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  13. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. kasza jaglana to pychota a jeszcze w pączusiach to juz full wypas

    OdpowiedzUsuń
  15. Jestem tu pierwszy raz i nie mogę przestać oglądać!! uwielbiam wszystko co słodkie ale bardzo zależy mi na tym aby było zdrowe, szkoda że używasz proszku do pieczenia a nie np sody oczyszczonej, bo nie bardzo orientuję się ile miałabym wsypać sody zamiast 1/3proszku, tak jak jest w tym przepisie, będę musiała próbować aż w końcu wyjdą :-)
    znalazłam bardzo dużo przepisów które na pewno wypróbuje bo wyglądają cudownie!! i na pewno tak smakują :-)
    pozdrawiam słodko :-*

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj