604. Domowy budyń z mango + drożdżowe bliny!

25 lipca

 Domowy budyń z mango i wanilią podany z drożdżowymi blinami, śliwkami, borówkami i suszonym ananasem
Hausgemachte Pudding mit Mango und Vanille, serviert mit Hefe Blinis, Pflaumen, Blaulbeeren und getrocknete Ananas 


DOMOWY BUDYŃ Z MANGO
/przepis własny/
Składniki:

500 ml mleka
60 g skrobi ziemniaczanej
3-4 łyżki cukru z kwiatu kokosa
50 ml mleczka kokosowego
200 g puree mango
dwie kostki białej czekolady
pół łyżeczki wanilii burbońskiej

Przygotowanie:

W rondelku zagotuj 200 ml mleka i mleczko kokosowe dodaj cukier i wanilię. W 300 ml mleka rozprowadź mąkę. Rondelek zdejmij z ognia, wlej przygotowany roztwór. Podgrzewaj całość do zagotowania, cały czas mieszając. Gotuj na niewielkim ogniu około 5 minut, a następnie puree z mango i białą czekoladę. Gdy czekolada się roztopi, przelej do miseczki. Udekoruj ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

  1. Nawet nie wiesz jaką ochotę mam na mango :D Miseczka - marzenie! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Podałabyś przepis na bliny? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam tak jak te: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2012/12/drozdzowe-bliny-i-sniezyca.html, tylko, że w wersji miniaturowej :)

      Usuń
  3. Bardzo fajne te bliny , jak biszkopciki . Do tego borówki i inne smakołyki .... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. domowy budyń najlepszy!
    i te bliny, cudne są <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie śniadanko to niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Domowe budynie są najlepsze! :) Z takimi owocami musiał rozpływać się w ustach!
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda przepysznie!! A jak zrobić taki budyń?

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj