601. Naleśniki pod bezową chmurką!

22 lipca

To moja pierwsza beza, więc może nie do końca wygląda tak jak powinna, ale wyszła chrupka, więc... to chyba dobrze? :)

 Jaglane naleśniki ze złotym lnem nadziane borówkową ricottą zapieczone z malinami i borówkami pod bezą
Hirsepuffer mit Goldleinsamen gefüllt mit Blaubeer-Ricotta mit Himbeeren und Blaubeeren gebacken und mit Baiser abgedeckt




You Might Also Like

14 komentarze

  1. Ja uważam, że jak na pierwszą to jest mistrzowska :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naleśniki i jeszcze domowa beza! <3 No, no dogadzasz sobie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem innych twoich posiłków. Moze wstawisz kiedyś taki przykładowy jadłospis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmmm, w sumie to nie jest zły pomysł :) Jak kiedyś nie zapomnę, to sfotografuję :)

      Usuń
  4. Następnym razem poproszę o porcję i dla mnie, bo chwilowo włączenie u mnie piekarnika graniczy z cudem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mam pytanie z innej beczki.... Z jakiej firmy polecisz ricotte ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko i wyłącznie włoskiej firmy IGOR do kupienia w Kauflandzie! Najlepsza <3

      Usuń
    2. A ta z Lidla ?

      Usuń
    3. A ta z Lidla ?

      Usuń
    4. Nie jest zla, ale nie ma tego charakterystycznego posmaku.

      Usuń
  6. Na bezę się jeszcze nie odważyłam, ale kto wie, może to nie aż takie trudne? Bo Tobie udało się za pierwszym podejściem :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie robiłam naleśników pod bezą, niezły pomysł ;)
    ---
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

    OdpowiedzUsuń
  8. BOSKIE TE ŚNIADANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj