598. Sernikowe ciacho jęczmienne!

19 lipca

 Sernikowe ciasto jęczmienne z malinowym agrestem i orzechami pecan nadziane kremem krówkowym





Krem krówkowy Bonne Maman


Kolejny pyszny wyrób  od Bonne Maman! W smaku podobny do naszego kajmaku, jednak o lepszej, jedwabistej konsystencji, dzięki której świetnie rozprowadza się na kanapce czy naleśnikach. Oczywiście równie dobrze smakuje jedzony łyżeczką prosto ze słoika. Po prostu rozpływa się w ustach! Po podgrzaniu uzyskuje płynną konsystencję, więc fajnie roztapia się na gorących plackach czy owsiance. Mi jednak najlepiej smakuje schłodzony, prosto z lodówki, szczególnie jako dodatek do lodów :)

You Might Also Like

8 komentarze

  1. sernikowee?!
    to coś dla mnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodko-kwaśne :) Ale ja dawno agrestu nie jadłam! Nawet nie pamiętam jak smakuje :o

    OdpowiedzUsuń
  3. Agrest jest boski jeśli się go zapiecze! Połączenie idealne dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czegoś takiego jeszcze nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale kusisz! Nawet nie wiesz jak mam na coś takiego ochotę! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiedyś miałam ten krem i potwierdzam - jest genialny! Najlepszy do naleśników :D
    Chociaż tak nadziane ciacho też kusi :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny blog, piszesz bardzo ciekawie. :)

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Czy mogłabym prosić przepis ? :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj