596. Gofry z chałki!

17 lipca

Dziś znów gofry, tym razem... z chałki! Opiekałam już kiedyś bułkę i ciasto francuskie w gofrownicy, teraz przyszedł czas na dalsze eksperymenty :)


 Waniliowe gofry z chałki z rodzynkami podane z płatkami kasztana, winogronami, arbuzem i goździkowym* serkiem


 * serek naturalny + cukier z kwiatu kokosa + mielone goździki


Ölz Sweet Bread Plait with raisinsChałka z rodzynkami jest sama w sobie tak pyszna, że podobnie jak strudel z jabłkami, zniknęła cała w ciągu kilku godzin. Jak na produkt gotowy ma wyjątkowo dużo soczystych rodzynek i prażonych migdałów. W smaku absolutnie nie smakuje jak typowo "sklepowe" słodkie ciasto, a wręcz powiedziałabym, że to domowe, gdyby ktoś mnie poczęstował. Po namoczeniu w jajku i mleku z dodatkiem ekstraktu z wanilii i opieczeniu w gofrownicy smakowała jak puszyste, chrupiące klasyczne gofry :)


You Might Also Like

10 komentarze

  1. Z chałki? Genialny pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty to masz nieposkromione pomysły. Nigdy nie wpadłabym chyba na coś takiego :D

    OdpowiedzUsuń
  3. znakomicie wyglądają te gofry :) ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczny pomysł! Ja na pewno na coś takiego bym nie wpadła! :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Pierwszy raz takie widzę na oczy, cudne! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Co za pomysł.. :) Pycha

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. gofry z chałki? dla mnie nowość :)
    chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Czegoś takiego jeszcze nie próbowałam :) Na pewno było przepysznie!
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj