569. Pierogi z jagodami!

05 czerwca

Od dawna miałam już ochotę na pierogi z jagodami, a więc jak tylko się pojawiły, od razu postanowiłam je zrobić. Użyłam mąki ryżowej i pszennej, a nadzienie zrobiłam z jagód, twarogu i odrobiny białej czekolady. Bo do owoców jagodowych biała czekolada pasuje najlepiej! :)



 Pszenno-ryżowe* pierogi z jagodami, serem i białą czekoladą podane z bananem, ziarnami kakaowca i suszonym ananasem
* z mąki ryżowej pełnoziarnistej

PIEROGI Z SEREM I JAGODAMI
/1 porcja/

35 g mąki z tapioki
szczypta soli
żółtko
cukier kokosowy
60-70 ml ciepłej wody
łyżeczka oleju kokosowego
garść jagód + 100 g twarogu + pasek białej czekolady


Obie mąki przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać wody, mieszając łyżką. Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.
 Odłożyć na około 15 minut i  przygotować nadzienie.
Jagody umyć, osuszyć, następnie zmiksować w blenderze na gładką masę wraz z twarogiem i rozpuszczoną białą czekoladą.
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.
Ostrożnie wrzucać do gotującej się i posolonej wody. 
Wyjmować po około 5 minutach od wypłynięcia na powierzchnię, odcedzić i podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

6 komentarze

  1. takie zestawy bakalii u mnie zawsze mile widziane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Co prawda nie mam bloga ale byłabyś tak miła i powiedziała jak nawiązałaś współpracę z firmą zagraniczną? Znasz język? :)
    Pozdrawiam,
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  3. ale super współpraca! zazdroszczę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazdroszcze tej wspolpracy bo firma jest fenomenalna *.*

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj