559. Placek z kaszy gryczanej

22 maja

 Daktylowy* placek z kaszy gryczanej i budyniu migdałowego podany z domowym serkiem truskawkowym**, miętą i świeżymi truskawkami
 * dodałam syropu daktylowego do ciasta
** twaróg sernikowy + truskawki + cukier kokosowy


PLACEK Z KASZY GRYCZANEJ
/przepis własny/

Składniki:

pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
jajko
dwie łyżki budyniu migdałowego
szczypta soli
pół łyżeczki pasty waniliowej
łyżka syropu daktylowego
szczypta sody
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Kasze rozdrobnić widelcem, połączyć z jajkiem, a następnie pozostałymi składnikami. Smażyć na dobrze natłuszczonej patelni z obu stron przez ok. 6 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

  1. mi nigdy takie grubaski nie wychodzą :(

    OdpowiedzUsuń
  2. aleeee wypasiony! Nigdy nie wpadłabym na to , żeby zrobić omlet z gryczanki. Musi mieć ciekawy smak.

    OdpowiedzUsuń
  3. no,no! fantastyczny jest - i taki gruby :) z kaszy gryczanej z pewnością był przepyszny!

    OdpowiedzUsuń
  4. ten placek wyglada jak poduszkowiec !! OGROMNIE WYSOKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Gdzie kupujesz cukier kokosowy?

    OdpowiedzUsuń
  6. podasz przepis jest cudowny !!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. w jakim sklepie kupujesz produkty że tak powiem niedostepne od ręki w supermarketach? :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. drpelc.pl, biosklep.com.pl, sklepnazdrowie.pl :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj