546. Marcepanowe ciasto z fasoli

05 maja

 Marcepanowe ciasto z fasoli pinto z kiwi gold, owocowym musli crunchy oraz mascarpone wymieszanym z miodowym kremem cynamonowym



MARCEPANOWE CIASTO Z FASOLI
/przepis autorski/
/1 porcja/

100 g ugotowanej fasoli (u mnie pinto)
30 g mąki jaglanej
kawałek masy marcepanowej (ok. 30 g)
szczypta soli
2 łyżki gęstego serka waniliowego
jajko
1/3 łyżeczki sody

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ciasto przelać do naczynia i zapiekać około 20 minut. Podawać po ostudzeniu z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

14 komentarze

  1. po pierwsze błagam o przepis, a po drugie widziałam ten krem w netto i sie na niego czaje, jak smakuje ? pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak mocno cynamonowy, aksamitny i kremowy miòd :)

      Usuń
  2. wygląda smacznie, chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  3. marcepaaan! kurde.. dlaczego Ty robisz takie cuda? :(

    OdpowiedzUsuń
  4. No i znowu fasolowe ciacho *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Super wlasnie ostatnio przekonalam sie do wypiekow z fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie wygląda mi marcepanowo... ale to dobrze, bo mam niewiadomego pochodzenia uraz do tego składnika. z zamkniętymi oczami zjadam Twoje śniadanie i na pewno mi smakuje!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masę marcepanową zblenderowałam z ciastem :)

      Usuń
  7. gdzie można kupić ten krem?

    OdpowiedzUsuń
  8. Zaskakujące masz pomysły a krem super!

    OdpowiedzUsuń
  9. ciekawe skad sie dowiedziałaś o tym miodzie, pewnie z bloga innego?

    OdpowiedzUsuń
  10. Na szczescie nie mieszkam w jakiejs odizolowanej od cywilizacji wiosce, wiec wystarcza mi codzienne wypady na zakupy, zeby dowiedziec sie o sklepowych nowosciach. A jezeli pojawil sie na jakims blogu, to widocznie nie jest on za specjalnie popularny, skoro nie natknelam sie na niego przegladajac blogi :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj