543. Owsianka z mąką kokosową

02 maja

Ryż i jego produkty + owoce jagodowe = zestaw zawsze smakujący genialnie! Do tego mąka kokosowa, która świetnie zagęściła owsiankę i nadała kokosowego smaku - można by ją nawet kroić :) Takie lubię najbardziej!

A w takie zimne dni jak dziś gorące, miseczkowe śniadanie zdecydowanie wygrywa :)


 Owsianka gotowana z mąką kokosową i cukrem kokosowym na mleku ryżowym podana z borówkami, białą morwą i serkiem śmietankowym





You Might Also Like

13 komentarze

  1. W zimne dni takie miseczki są najlepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka z mąką? kurczę, muszę spróbować! tym bardziej, że jest tak cudownie gęsta <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Twoja owsianka wcale nie wygląda jak owsianka! Tak gęsta i kremowa bardziej przypomina mi serniczek gotowany :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię dodatek tej mąki w owsiance :) Jestem ciekawa smaku morwy suszonej, bo świeżą kocham!

    OdpowiedzUsuń
  5. Fantastycznie gęsta, mogłabyś podać choćby na oko proporcje? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. 70 g płatkòw owsianych błyskawicznych + 10 g mąki kokosowej + 400 ml mleka ryżowego (potem dolalam jeszcze trochę bo bardzo mocno gęstniała)

    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O dziękuję bardzo :) Kiedyś dodałam do owsianki więcej mąki kokosowej, a tka fajna gęsta nie wyszła. Spróbuję niedługo jeszcze raz :)

      Usuń
    2. Myślę, że to zależy od płatkòw, a nawet firmy, ktòra je produkuje :)

      Usuń
  7. Idealna! Jeszcze te borówki...

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam połączenie kokos-jagody :)
    Wygląda na naprawdę gęstą, dokładnie taką jak lubię :D

    OdpowiedzUsuń
  9. takie gęste są najlepsze, a tym bardziej z tą mąką genialne w smaku! jeszcze morwy nie próbowałam, ale na pewno ciekawie smakuje w tej owsiance!

    OdpowiedzUsuń
  10. Widzę, że morwa również na Twojej owsiance ♥ :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj