541. Drożdżowe placuszki z rabarbarem

30 kwietnia

Byłyby to klasyczne drożdżowe placuszki, gdyby nie dodatek płatków quinoa i mąki jaglanej, która do drożdżowych wypieków pasuje mi najbardziej :) Kwaskowate od rabarbaru, słodkie od syropu daktylowego i wyraziste dzięki mące jaglanej :) Do tego ekologiczny dżem z truskawek oraz kremowa ricotta... to było po prostu  pyszne! 


 Jaglane placuszki drożdżowe z rabarbarem, płatkami quinoa i syropem daktylowym podane z cukrem pudrem, ekologicznym dżemem z truskawek i ricottą






You Might Also Like

4 komentarze

  1. Gdyby nie opis to nigdy nie odgadłabym tych wszystkich składników twojego śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Drożdżowe i z rabarbarem? Do tego same zdrowe rzeczy w składnie! Dobrze wiesz, co dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  3. O mniam uwielbiam takie placuszki i ten rabarbar <3

    OdpowiedzUsuń
  4. przypomniałaś mi jak dawno już z drożdżami nie współpracowałam...! :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj