527. Kokosowe ciasto czekoladowe z mango!

15 kwietnia


Czekoladowe ciasto z mąki kokosowej nadziane mango i obsypane chipsami kokosowymi

KOKOSOWE CIASTO CZEKOLADOWE
/przepis autorski/
/1 porcja/

60 g mąki kokosowej premium (nieodtłuszczonej)
ok. 160 ml mleka
1/3 obranego i pokrojonego w kostkę mango
jajko
płaska łyżka kakao
chipsy kokosowe do posypania 
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka cukru trzcinowego drobnego 
łyżeczka oleju kokosowego

Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać jajko, cukier i rozpuszczony olej kokosowy.
Stopniowo dodawać mleko aż do uzyskania średnio gęstego ciasta.
Odstawić na 10 minut (w tym czasie masa jeszcze zgęstnieje).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Połowę ciasta przelać do lekko natłuszczonej kokilki, ułożyć mango i przykryć pozostałą częścią ciasta.
Wierzch udekorować chipsami kokosa.
Piec ok. 25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i podawać.

Smacznego!


You Might Also Like

12 komentarze

  1. wygląda obłędnie! serio, uszanowanie za takie ciasto! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe ciasto i świąteczne jajo w tle. Pięknie . :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no cóż - chyba nikt nie zaprzeczy, że kokos i czekolada to wspaniałe połączenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mango i kokos, szczęście w szczęściu! Mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  5. czekolada, kokos- kurczę ale dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak świetnie przypieczony <3

    OdpowiedzUsuń
  7. ależ ślicznie podane ! :) poczułam się Wielkanocnie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Hm ale gdzie jest przepis jak to zrobic?

    OdpowiedzUsuń
  9. Pycha pomysł! Chętnie wypróbuję po świętach ;) Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj