522. Kokosowy pudding z chia

10 kwietnia

Pudding z chia na mleczku kokosowym z olejem z wiesiołka podany ze świeżym ananasem

olej z wiesiołka

You Might Also Like

18 komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! Lubię puddingi, ale z nasion chia jeszcze nie jadłam. Szkoda, że te nasiona są takie drogie :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy chia nie próbowałam. Z wyglądu mi się się z tapioką kojarzy. A w smaku jak?
    Olej z wiesiołka zdrowa rzecz, warto dodawać do posiłków, chociaż ja preferuję w formie kapsułek. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W formie kapsułek? Tam przecież jest 0,1ml oleju! Nie opłaca się ich kupować :) Nie dość, że drogie to jeszcze korzyści przynoszą niewiele :)

      Usuń
    2. Ja chia tez nie jadlam nigdy niestety:( pudding wyglada bosko:)

      Usuń
  3. hej , mam pytanie, mam nasiona chia. próbowałam zalewać je wrzątkiem i odstawić do napęcznienia (ponoć powiększają swoja objętość) ale nic nie wyszło. Jak Ty z nimi postępujesz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zalewam mlekiem i odstawiam na całą noc do lodówki :)

      Usuń
    2. hm, to może mój błąd ze zalewałam je wrzątkiem? jak myślisz? a jaka proporcja nasion do mleka?

      Usuń
    3. Widzialam, ze niektorzy je gotuja na wodzie, wiec chyba nie :) 250 ml mleka i 50 g nasion :)

      Usuń
  4. chia ma świetną konsystencje, uwielbiam je! :) dobry pomysł też na deser :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Te nasionka tak ładnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chia zawsze bedzie mnie intrygowac, bardzo ciekawie się prezentuje :) !

    OdpowiedzUsuń
  7. huhuh, jakie nowości, super to wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  8. Omlety biszkoptowe smazysz pod przykryciem ?

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmm... widziałam te nasionka w sklepie, ale są bardzo drogie :/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj