499. Drożdżowe donuty z ricotty!

18 marca

Dość duży zapas ricotty w lodówce skłania do wykorzystywania jej praktycznie w każdym posiłku. Pól kostki świeżych drożdży pozostałych po pieczeniu pokaźnej ilości bułek i chleba również czekają na zużycie. Dlatego dziś znów ricotta...w połączeniu z drożdżami :) Tym razem jako składnik puszystych i  mięciutkich donutów, które usilnie chciały wydostać się z foremek podczas pieczenia. Drożdżowy smak jest mocno wyczuwalny, co jak dla mnie - wielkiej miłośniczki drożdżowych wypieków - jest dużą zaletą. :)

Drożdżowe waniliowe* donuty z ricotty podane z twarogiem, granatem i syropem klonowym
 * ekstrakt waniliowy

You Might Also Like

14 komentarze

  1. Uwielbiam Twój blog:) mogłabyś powiedzieć jak zawrzeć współpracę z daną firmą ?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba po prostu mieć bloga :) No i sprawdzać pocztę e-mail :)

      Usuń
  2. Cudo! Nie ma to jak takie wykorzystanie ricotty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szkoda, że nie mam takiej maszyny do donutów jak ty, bo zaraz bym poleciała takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam Twoje donuty, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Drożdżowe i do tego z ricotty? Z takimi dodatkami... pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Zazdroszczę zapasu ricotty. Moja już się skończyła :(

    OdpowiedzUsuń
  7. super! ja zresztą ricottą mogłabym się zajadać i zajadać, w końcu taka dobra, a pomysłów na nią niezliczona ilość :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale pyszności! Nawet wyobrazić sobie nie mogę tego smaku, a ślinka cieknie... :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ach te donuty, musisz mi kiedyś takie zrobić (;

    OdpowiedzUsuń
  10. Muszę sobie kiedyś taką maszynkę kupić! :D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj