457. Gofry na serku mascarpone

03 lutego

Skoro na mascarpone można zrobić placki, to czemu by tak nie spróbować zrobić na nim gofrów? Podczas nakladania ciasta, przed oczami stanęła mi wizja zdrapywania ciasta z gofrownicy. Na szczęście nic takiego się nie stało, a nowa gofrownica znów spisała się na medal. Gofry wyszły wyjątkowo chrupiące dzięki grubomielonej mące żytniej, a w środku delikatne dzięki mascarpone, który smakuje znacznie lepiej niż zwykły twaróg. Jest delikatnie słodki, kremowy, trochę jak masełko. Jeśli jest ktoś jeszcze, kto go nie próbował, to zachęcam do skosztowania, bo naprawdę warto. :) Jako dodatek mus z mojego ulubionego owocu, czyli mango i malutkie winogrona. Sycące, chrupiące i nie za słodkie - takie gofry lubię właśnie najbardziej :)

 Kokosowo* - rumowe gofry z serka mascarpone i grubo mielonej mąki żytniej podane z musem z mango i winogronami

olej z pestek dyni
* smażone na oleju kokosowym

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Już sobie wyobrażam jak rozpływa się w ustach ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak z mascarpone to wiem ze pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki tej gofrownicy robisz chyba najbardziej kuszące gofry w blogosferze :D Pysznie dobrane smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają bosko, a jak z mascarpone to pewnie wprost niebo w ustach :))

    OdpowiedzUsuń
  5. moje ukochane mascarpone! uzależniłam się od tego serka. :D

    OdpowiedzUsuń
  6. gofry z mascarpone, oj musiało być pyszniee :)

    OdpowiedzUsuń
  7. co Was tak na gofry naszło? :))
    co chwila to lepsze! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba to przez oczekiwanie na lato :)

      Usuń
  8. Każdy kusi goframi, chyba zacznę kusić i ja... :) Pysznie wyglądają, czas 'odkurzyć' gofrownicę:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Smarujesz gofrownicę olejem przed wlaniem ciasta?
    www.foodandphoneaddicted.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj