410. W połowie egzotyczne, w połowie świąteczne

18 grudnia

 Korzenne płatki orkiszowe gotowane z mango, kremem speculoos i psyllium na napoju migdałowym podane z jagodami z syropu, mango i serkiem śmietankowym

Lubię dodawać psyllium do gotowanych śniadań, bo dzięki lekko żelowej konsystencji jaką nadaje owsiance, nie muszę czyścić garnka :) Dodatek kremu speculoos, który podpatrzyłam wczoraj  u Darii nadał cudownego posmaku płatkom.


Dom już udekorowany, teraz trzeba obmyślać świąteczne menu :)

You Might Also Like

6 komentarze

  1. W pierwszej chwili uznałam, że to makaron z takimi kolorowymi dodatkami:) dodatek kremu z pewnością czyni cuda ze smakiem;)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj tak! , nie ma to jak przygotowywanie świątecznych potraw i innych słodkości ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie to musiało być boskie !
    Narobiłaś mi ochoty na mango :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Egzotyczne Święta - ciekawy pomysł.
    Ja mam jeszcze dekorowanie domu przed sobą. Chyba dopiero w weekend się zabiorę... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ten padający śnieżek na pierwszym zdjęciu oddaje fajny klimacik ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. podoba mi się ten pomysł z dodawaniem kremu do miseczkowych śniadań :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj