389. Arakowy serniczek z granolą

27 listopada

W taką pogodę najlepsze jest śniadanie z piekarnika - syci, rozgrzewa i wprowadza w cudny błogostan. Aksamitny serniczek, chrupiąca granola i rozpływająca się czekolada...a do tego świąteczna muzyka. Brakuje tylko śniegu...


 Budyniowy klonowy serniczek arakowy z czekoladową granolą i wisienką


SERNICZEK Z WISIENKĄ
/1 porcja/

300 g twarogu sernikowego
30 g waniliowego proszku budyniowego
duże jajko
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia formy
łyżka syropu klonowego
granola do posypania
wisienka do dekoracji

Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą, dodać budyń (dzięki niemu serniczek będzie miał piękny kolor), ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń  masę serową, 
na wierzchu posypać granolą i umieścić wisienkę.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno :)

Smacznego!

You Might Also Like

17 komentarze

  1. mmm, pychotka.... a śniegu już warto wypatrywać : )

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham takie wypieki <3
    A ta granola to jedna z moich ulubionych :D

    OdpowiedzUsuń
  3. chyba że się wychodzi przed 7 z domu :P

    OdpowiedzUsuń
  4. jak Ci pięknie wyrósł, zazdroooszczę, moje zawsze opadają :c

    OdpowiedzUsuń
  5. następne co upiekę to będzie serniczek. na bank! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. fajnie wyrósł ten serniczek ! jednak na zimno smakuje mi jeszcze bardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. musiał świetnie chrupać posypany tą granolą na wierzchu! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, taka bardziej chrupka kruszonka :)

      Usuń
  8. Lubię tą granolę, ale najbardziej w wersji z gorzką czekoladą<3

    OdpowiedzUsuń
  9. muszę zrobic w końcu ten wypiek sernikowy :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Och jak cudnie wygląda, zamawiam jutro do łóżka :P

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj