359. Ryżowe pierogi z kokosowym twarożkiem

28 października

 Grillowane pierogi z mąki ryżowej nadziane kokosowym twarożkiem z pastą waniliową podane z suszonymi wiśniami, bananem i jogurtem kawowo-karobowo-orzechowym


You Might Also Like

24 komentarze

  1. Grillowane pierogi? Tego jeszcze nie widziałam!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię pierożki i spróbuję kiedyś takie zrobić. Są takie inne , z mąki ryżowej
    i jakie " smaczne" dodatki . :)

    OdpowiedzUsuń
  3. grilowanych pierogów jeszcze nie jadłam -świetny pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz widzę takie cudo, pierwszy raz widzę Twojego bloga i... jestem zachwycona! dodaję do ulubionych:)

    OdpowiedzUsuń
  5. to jest dopiero dobry pomysł;) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwieeelbiam pierożki, ta wersja bardzo mi sie podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Poproszę o przepis na pierogi z mąki ryżowej.

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo ciekawa propozycja :) Z chęcią zjadłabym takie pierogi, nawet teraz na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł ! Grilowanych pierogów jeszcze nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. podasz przepis na pierogi? właśnie kupiłam mąkę ryżową :D

    OdpowiedzUsuń
  11. pierogi <3 nadziane kokosowym twarożkiem *-* proszę podeślij mi ;* są super !

    OdpowiedzUsuń
  12. jesczez takiego czegos nie widziałam, fajne połaczenie, a wygladaja na bardzo smaczne pierożki :) pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ale zjadłabym sobie takie grillowane pierożki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wyglądają prawie jak leniwe :p

      Usuń
    2. Leniwe wyglądają jak kopytka, a nie pierogi ;)

      Usuń
  14. super pomysł ! Uwielbiam jak są takie jakby 'chrupiące' , a te tak jakby wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  15. uwielbiam grillowane pierogi, a jeszcze takie na słodko.. mniam!

    OdpowiedzUsuń
  16. ;O Kobieto, nieustannie mnie zaskakujesz! co za cudny pomysł! :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Hah, super pomysł na odgrzanie pierogów :D Dodaję do akcji i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  18. Rownież poproszę przepis na te pierożki :) cudne są

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. PIEROGI RYŻOWE
      /1 porcja/

      45 g mąki pełnoziarnistej mąki ryżowej
      35 g mąki z tapioki
      szczypta soli
      żółtko
      cukier kokosowy
      60-70 ml ciepłej wody
      łyżeczka oleju kokosowego

      Nadzienie: 100 g twarożku + krem kokosowy + wiórki kokosa + pasta waniliowa

      Obie mąki przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać wody, mieszając łyżką. Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.
      Odłożyć na około 15 minut i przygotować nadzienie.
      Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.
      Ostrożnie wrzucać do gotującej się i posolonej wody.
      Wyjmować po około 5 minutach od wypłynięcia na powierzchnię, odcedzić i ostudzić. Zgrillować na patelni lub w opiekaczu.

      Smacznego!

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj