236. Piernikowe donuty owsiane. Najlepsze.

26 lipca

Śmiało stwierdzam, że donuty z płatków owsianych przypadły mi do gustu najbardziej ze wszystkich. Do tego przyprawa piernikowa, przez co smakowały identycznie jak świąteczny piernik. Za dekorację posłużyły borówki, które świetnie komponują się z cynamonem. Jeśli nie macie formy do donutów, możecie zrobić z tego ciasta gofry. Polecam :)


Przepis taki sam jak na makowe gofry owsiane, tyle, że bez maku, z łyżką mąki owsianej i z dodatkiem wymienionych przypraw.


Dzisiaj zaczyna sie Sunrise Festival, co oznacza trzy dni słuchania trance bez względu na to, czy chcę, czy nie. Na co dzień nie słucham tego typu muzyki, ale przechodząc obok sceny można poczuć fajny, wakacyjny klimat :)

Piernikowe donuty z płatków owsianych podane z jogurtem, borówkami i kolorową posypką








You Might Also Like

21 komentarze

  1. bardzo apetyczne ;)
    piernikowe <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie no , zakochalam sie ! Lece po przepis , ale chyba zrobie w gofrach :D

    OdpowiedzUsuń
  3. są świetne! marzę o takim wielofunkcyjnym urządzeniu :(

    OdpowiedzUsuń
  4. No to tak tematycznie pozdrawiam z piernikowego miasta :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ach te Twoje donuty, straszną mi na nie ochotę robisz, wiesz? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tobie donuty, a mi gofry owsiane najbardziej smakują!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ty to masz głowę pełną smacznych pomysłów :))

    OdpowiedzUsuń
  8. Piernikowo latem, czemu nie ;D Smakowicie i kolorowo.

    OdpowiedzUsuń
  9. pulchne i piernikowe = pyszne !! do tego boróweczki -akcent letni ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. wygląda rewelacyjnie:) musza być bardzo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  11. ale bym wpadła do Ciebie na te donuty^^

    OdpowiedzUsuń
  12. piernikowe...poczuć smak świąt, zainspirowałaś mnie, jednak z braku maszyn do takich tworów chyba stworzę piernikowe pankejksy :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Wszystko co owsiane najlepsze :) Zawsze nimi musisz tak kusić! :>

    OdpowiedzUsuń
  14. pyszne, mam identyko foremkę.
    świetna jest.
    dziękuję za kolejny przepis do Jagodowej akcji:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Czy mogłabym wstawić je do piekarnika? Ok. na ile czasu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, jak najbardziej. Myślę, że bardzo krótko, max 7 minut. Najlepiej obserwować i piec aż do zarumienienia. Ja smażę w specjalnym opiekaczu około 4 minut.

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj