200. Krem budyniowy z mascarpone i białą czekoladą. Na jubileusz. :)

20 czerwca

Na dworze upał prawie jak we Włoszech :O Rano zjadłam śniadanie, a potem pobiegłam do sklepu  zrobić zakupy za -50%. Takiej okazji bym nie mogła przepuścić ;] Co do śniadania - wczoraj zrobiłam domowy budyń z aromatem śmietankowym na mleku migdałowym, które było dość dobrze wyczuwalne i nadało kremowi ciekawego smaku. Pod koniec dodałam rozpuszczony pasek czekolady Ritter, a po zestawieniu z ognia energicznie wmieszałam dwie duże łyżki serka mascarpone. Wstawiłam na całą noc do lodówki. Wyszedł naprawdę prosty i smaczny krem w sam raz na taki upał jak dzisiaj. Całe szczęście, że niebo jest zachmurzone, inaczej chyba bym się ugotowała. ;]



 Śmietankowy krem budyniowy na mleku migdałowym z mascarpone i białą czekoladą Ritter podany z truskawkami i bananem


Napój migdałowy Alpro produkowany jest z całych, prażonych migdałów najwyższej jakości, pochodzących z krajów śródziemnomorskich. Nie zawiera sztucznych barwników, substancji słodzących oraz laktozy i ma naturalnie niską zawartość nasyconych tłuszczów. Napój migdałowy Alpro to subtelna, lecz wyraźna nuta migdałów, którą można cieszyć się o każdej porze dnia.

Migdały pochodzące z krajów śródziemnomorskich lekko prażymy, by wydobyć ich naturalny smak. Następnie mielimy je, otrzymując przepyszne, kremowe masło migdałowe i łączymy je z naturalną wodą źródlaną i pozostałymi składnikami. W rezultacie otrzymujemy Napój migdałowy Alpro, który oprócz wyśmienitego smaku jest źródłem wapnia oraz witaminy E


You Might Also Like

18 komentarze

  1. gratuluję 200 wpisu i życzę wielu kolejnych :) śniadanie godne takiego jubileuszu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale to obłędnie wygląda :))
    życzę mnóstwa takich przepysznych śniadań!:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooohoho ale wyglada smakowicie! *u* oby jak najwiecej takich jubileuszy :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Krem budyniowy na mleku migdałowym, bosko! *_* Do tego mascarpone i czekolada... Już wyobrażam sobie ten cudowny smak ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. No smaki układają się rewelacyjnie :)
    Muszę spróbować ;>

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda przepysznie! :) I pewnie tak samo smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale uczta ! Jubileuszowa ! Gratuluję !

    OdpowiedzUsuń
  8. Biała czekolada na jubileusz - no! Postarałaś się:*
    Ja jutro z rana lecę na jakieś wyprz, mam nadzieję kupić co nieco^^

    OdpowiedzUsuń
  9. gratuluję 200 posta ;*
    ten krem zachwyca i wygląda i pewnie smakiem ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Pysznie wygląda,a w ciepłych krajach tylko 20 stopni,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Pysznie uczczone :) gratulacje i kolejnych setek życzę ^^

    OdpowiedzUsuń
  12. jaka słodkość! same pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  13. O jacie ale bym zjadła taki domowy budyń <3

    OdpowiedzUsuń
  14. uwielbiam wszelkiego smaku kremy budyniowe :) bardzo smacznie go podałaś ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Gratuluję Ci tego jubileuszu :) Uczciłaś go naprawdę godnie!

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale kremowy <3 Cudo, na pewno smakował niebiańsko :)
    Gratuluję, oby więcej takich rocznic :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam domowy budyń-a taki krem...też pewnie by mi podpasował!

    OdpowiedzUsuń
  18. a cóz to za bajkowy deser wspaniale wyglada jak najlepszy delikates franuzkiego kucharza

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj