198. Kluski kładzione z manny i sera na mleku migdałowym

18 czerwca

Może i nie wyglądają zachęcająco, jak zresztą wszystkie tego typu kluski, ale ten smak...można cofnąć się o 15 lat wstecz :)

Śmietankowe kluski z manny i sera (z kolorową posypką w środku :P) kładzione na mleku migdałowym z budyniem śmietankowym

Składniki:

40 g twarogu mielonego
50 g manny błyskawicznej
mleko migdałowe
1 małe jajko
sól
aromat śmietankowy
trochę kolorowej posypki
płaska łyżka budyniu śmietankowego

Przygotowanie:

Kaszkę zalać gorącym mlekiem 1 cm nad poziom kaszy i mieszać około 1 minutę do zgęstnienia. Następnie dodać rozgnieciony twaróg, jajko, aromat i sól. Gdy masa będzie jednolita, dodać kolorową posypkę i zamieszać. Mleko migdałowe zagotować i kłaść łyżką kluseczki. Łyżkę budyniu rozmieszać z odrobiną mleka i powoli wlewać do gotującego się mleka. Na koniec udekorować konfiturą jagodową. :)

You Might Also Like

15 komentarze

  1. Dla mnie wygląda pysznie, lubię wszelkie wariacje na temat kaszki manny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aaa kaszka manna <3 Pychota. Cudowne śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak nie wygląda, jak wygląda :D Mnie się podoba i biorę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno zdrowe i pożywne danie . Też lubię śniadania z manną . :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A tam nie wygląda, świetne jest :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na moje zachęca wyglądem :P lubie takie pacie, szczególnie ten fioletowe paseczek tak słodko wygląda na pierwszym zdjęciu :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, podasz przepis?

    OdpowiedzUsuń
  8. nie muszą wyglądać świetnie by tak smakować, z pewnością pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię te kluseczki są pyszne z sosem truskawkowym

    OdpowiedzUsuń
  10. Miałam kiedyś robić takie kluski, nawet gdzieś mam zapisany przepis, znalazłam go w jakimś poradniku dla mam na temat śniadań dla maluchów:D

    OdpowiedzUsuń
  11. mogę prosić drobną instrukcje jak je zrobić? <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 40 g twarogu mielonego
      50 g manny błyskawicznej
      mleko migdałowe
      1 małe jajko
      aromat śmietankowy
      trochę kolorowej posypki
      płaska łyżka budyniu śmietankowego
      300 ml mleka migdałowego

      Kaszkę zalać gorącym mlekiem 1 cm nad poziom kaszy i mieszać około 1 minutę do zgęstnienia. Następnie dodać rozgnieciony twaróg, jajko, aromat. Gdy masa bedzie jednolita, dodać kolorową posypkę i zamieszać. Mleko migdałowe zagotować i kłaść łyżką kluseczki. Łyżkę budyniu rozmieszać z odrobiną mleka i powoli wlewać do gotującego się mleka. Na koniec udekorować konfiturą jagodową. :)

      Usuń
  12. fantastyczny pomysł :) z takimi się jeszcze nie spotkałam

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj