157. Ciastka francuskie po raz kolejny :)

08 maja

Uwielbiam ciastka francuskie - są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Żeby się nie poparzyć (a uwielbiam je jeść prosto z piekarnika), maczałam je w serku naturalnym :)

A na termometrze 24 stopnie w cieniu...przyszło lato ;-)


Ciastka francuskie ze śliwką i cukrem trzcinowym/ z wiśniami w sosie i cukrem z prawdziwą wanilią/ z kremem czekoladowym Brunch




You Might Also Like

16 komentarze

  1. Podrzuć jedno ciastko :)
    Wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciacho francuskie jest pyszne ze wszystkim , na słodko najlepsze ;) pysznie je nadziałaś !

    OdpowiedzUsuń
  3. te ze śliwką chyba najbardziej by mi smakowało ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Najchetniej zjadlabym to z wisniami i kremem - a pomysl maczania ich w serku jest super, szczegolnie jesli to pyszny, aksamitny, waniliowy, ach... <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię takie ciacha ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Obie wersje tak bardzo trafiają w moje smaki, że miałabym wielki problem z wyborem, który wolę bardziej ;) Boskie śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Też uwielbiam takie ciacha :D
    Pyszne miałaś śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Z tym nurzaniem w czymś chłodnym to jest dobry pomysł, też się często parzę, bo oczy by już jadły, a rozum nie zdąży ostrzec przed temperaturą^^

    OdpowiedzUsuń
  9. Może się powtarzam, ale wyglądają naprawdę cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  10. zawsze lubiłam te jabłkowe ciasteczka francuskie z McDonalda, ale umywają się przy Twoich, domowych :)

    OdpowiedzUsuń
  11. jaaaaa.. kocham ciasto francuskie! nawet mam w lodówce :)
    Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  12. też zawsze chwytam się jeszcze gorącego ciasta francuskiego i język mam poparzony :D:D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj